Pin-reservering bij tanken

Als u tankt bij een onbemand tankstation in Nederland met een bankpas of creditcard, dan reserveert uw bank een bedrag van € 125,00 – € 200,00 op het moment dat u met uw pincode een pomp vrijgeeft om te gaan tanken.

  • Bankpas: tot € 200,00
  • Visa/Mastercard tot € 125,00
  • American Express: tot € 150,00

Dit bedrag wordt standaard gereserveerd en even terzijde gezet. Dit komt niet op onze rekening terecht. Deze reservering wordt door de bank gedaan en is meteen uw limiet.

Dit gebeurt bij iedere tankbeurt bij een betaalautomaat, maar is normaliter nooit zichtbaar. Op het moment dat u klaar bent met tanken wordt dit bedrag teruggeplaatst en schrijven wij het bedrag af, waarvoor u hebt getankt. Het kan voorkomen dat het iets langer duurt voordat de reservering wordt teruggeplaatst. Dit ligt aan de verbinding met de bank. Na verwerking van de transactie is de reservering uiteindelijk niet meer te vinden op uw bankafschrift en u ziet dan alleen het afgeschreven bedrag.

Wanneer het probleem niet automatisch is opgelost, verwijzen wij u door naar uw eigen bank. Alleen uw bank kan de reservering opheffen.

Zie als voorbeeld hetgeen de Rabobank op haar site heeft staan inzake het tanken bij een onbemand tankstation.

https://www.rabobank.nl/particulieren/service/betaalpas/betaalpas-bij-onbemand-tankstation